Денков: Не са важни постовете, нямаме разлика с Габриел за външната политика

Разговорите за ротацията продължават

13.02.2024 | 20:01 Редактор: Елеонора Танева
Денков: Не са важни постовете, нямаме разлика с Габриел за външната политика

Постовете не са важни, а е важно какво може да се свърши при една или друга конфигурация на Министерския съвет. Така министър-председателят акад. Николай Денков коментира казуса на кого ще бъде външно министерство след ротацията.

"Това, което е важно, е всеки от нас да продължи да има контакт с външните партньори, за да може когато има дискусия, да се чуват съответните мнения", заяви Денков.

Според него спорът е преекспониран.

"Темата кой какъв пост ще заеме беше много преекспонирана в цялата дискусия. Това, което казахме ясно, е първо, че ние с г-жа Габриел имаме абсолютно ясно насочена външна политика, която няма разлика между нас двамата", подчерта Денков, цитиран от БГНЕС

Той посочи, че разговорите с Мария Габриел за ротацията продължават, търси се балансирано решение, което да има и подкрепата на партийните лидери.

"Постовете не са основното. Основното е какво можем да свършим при една или друга конфигурация на МС", категоричен е Денков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Как ще имате разлика по отношение на външната политика, като на сте на обща каишка на посолството? Сигнализирай за неуместен коментар