Николай Денков отряза протестиращите: Оставката на Вътев не е основа за преговори

Премиерът е готов да обсъди със земеделците нови искания, ако имат такива, които са извън изготвеното споразумение

13.02.2024 | 15:20 Редактор: Елеонора Танева
Николай Денков отряза протестиращите: Оставката на Вътев не е основа за преговори

Премиерът акад. Николай Денков коментира поредния ден на протести на земеделците и исканията за оставката на министър Вътев.

"Ние стигнахме до решение, което аз смятам за разумно, те смятат за разумно и затова подписахме споразумението. Това, което чувам днес и вчера като оставка на министър Вътев - това не е основа за преговори. Ако има някакви допълнителни искания, след като се видели споразумението, да си го оформят по съответния начин, да си оформят по правилния начин, за да се срещнем и да ги обсъдим", каза премиерът, цитиран от БНР.

По-рано днес тракторите не бяха допуснати на жълтите павета в София. 26-те отцепили се браншови организации поискаха оставката на земеделския министър и преразглеждане на вече подписания меморандум. Те твърдят, че са били изолирани от разговорите с правителството и така проблемите на техния бранш остават нечути.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
Нагло
преди 2 месеца
Слугинажът на посолството " отрязал" протестиращите?Де да имаше такъв "характер" да отреже и господарите си....... ....Придобил самочувствие на господар, понеже посолството му заповядвало и него обслужвал?Ама и наг***ец! Жалка работа. Оставка! Сигнализирай за неуместен коментар