Румен Радев: Трябват ни военни командири и началници с високи качества и отговорност

Президентът назначи полковник Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили

12.02.2024 | 17:00 Редактор: Елеонора Танева
Румен Радев: Трябват ни военни командири и началници с високи качества и отговорност

Справянето с предизвикателства пред нашите въоръжени сили като недостигът на ресурси и оборудване, многократно отлаганите програми за модернизация и за повишаване на мотивацията на личния състав и в същото време растящите по обем и сложност задачи, изискват командири и началници с висока експертиза, високи качества и отговорност. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който със свой указ назначи полковник Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили и го удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал".

На церемонията, която се проведе в Гербовата зала на "Дондуков" 2, държавният глава посочи, че назначението на бригаден генерал Георгиев идва в момент на влошена глобална среда за сигурност и растящи рискове за страната ни. По думите на президента това поставя нови, още по-високи, изисквания към отбранителните способности на Българската армия, към процесите на модернизация и към постигането на високо ниво на съвместимост с нашите съюзници.

Румен Радев подчерта и че новото звание и назначение са признание за всеотдайната служба в редовете на Българската армия на полковник Димитър Георгиев, за демонстрираните организационни качества и отговорност и за приноса му за развитието на Въоръжените ни сили. По думите на президента опитът на бригаден генерал Георгиев ще подпомогне за подготовката на инфраструктурата и на личния състав за приемането на новия изтребител на Военновъздушните сили. Президентът посочи още, че ще разчита на работата на бригаден генерал Георгиев и за другите важни модернизационни проекти за българските Военновъздушни сили.

Бригаден генерал Димитър Георгиев изказа благодарност за признанието, като по думите му пътят пред Военновъздушните ни сили е изпълнен с немалко трудности и предизвикателства и изисква труд, постоянство и много разум, за да се взимат най-правилните решения и за да могат те да бъдат още по-силни, боеспособни и адекватни на предизвикателствата за националната сигурност.

Сред гостите на церемонията бяха министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Снимки: Пресцентър на Президентството


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Вземете си ги от селата бе и от МВР, както винаги сте правили. Вземете партизани. А чакай в селата не остана никой след диктатурата ви. Ами тогава май имате проблем. Внесете си ги от Раша, Кремъл ще ви погмогне както винаги. Сигнализирай за неуместен коментар