"Екоравновесие" има нов директор, който ще решава проблема с кучетата

Димитър Димитров е назначен на поста

08.02.2024 | 16:54 Редактор: Тодор Петров

Димитър Димитров е новият директор на столичното предприятие "Екоравновесие". Смяната на ръководството беше належаща, след като новият екип на Столична община се запозна с тежкото състояние на общинските приюти, свързани с недопустимия начин на отглеждане на безстопанствените кучета, лоши условия за работа на хората и неясно финансово състояние, съобщиха от СО. 

Новият директор влиза със заявка за задълбочен преглед и анализ на ситуацията в предприятието, изграждане на успешна стратегия за развитието му, прозрачно управление и активна работа с граждански организации и доброволци.

Веднага след започване на работа новият екип на Столичната община направи редица срещи с неправителствени организации, ангажирани с решаване на проблема с безстопанствените кучета. Създадена беше комисия с участието на представителите на общината и на гражданския сектор, която да направи инвентаризация на настанените към момента кучета в клиника „Връбница“ и да даде предложение за подобряване на отглеждането им. 

Беше спряна обществената поръчка за храна със занижени показатели, като предстои да се направи нова процедура, с която да се осигури питателна храна. Създаден беше ред и осигурен достъп на доброволци до помещенията на приютите, за да помагат на служителите в ежедневната им дейност, пишат още от СО.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR