Протест, прекратен прием и искане на оставки: Какво се случва в клиника "Връбница"?

Установени са нарушения

25.01.2024 | 14:18 Редактор: Толя Стоянова

Десетки доброволци на клиника "Връбница" се събраха пред сградата на Столичната община с искане за по-добри условия в мястото за настаняване на бездомни животни. Те поискаха сегашното ръководство на клиниката да бъде сменено.

Протестиращите внесоха подписка в общината с молба за прекратяване на приема на нови животни за кастрация. В позиция от Българската агенция по безопасност на храните до Bulgaria ON AIR става ясно, че е извършена проверка, при която са установени нарушения и вече е преустановен приемът на нови кучета в клиниката.

"Искаме незабавно да бъдат уволнени всички служители на "Екоравновесие", на тяхно място да дойдат адекватни хора, които да си вършат работата. Искаме клиника "Връбница" да бъде проверена напълно дали отговаря на минимални изисквания. Искаме обществен контрол на НПО и гражданите. Желаем да бъдат направени мащабни кампании, за да може по-лесно да осиновяваме тези животни. Наскоро се установи, че там има зараза гана. Мерките не се спазват по никакъв начин. Тази зараза може да плъзне из цяла България", заяви доброволецът Мирослав Петров.

"Понеделник или вторник е наложена частична карантина, която сами си я наложихме с указания до "Екоравновесие", каза директорът на Дирекция "Околна среда" към Столична община.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа