Премиерът тушира напрежението в аграрния сектор, търси допълнителни средства

В неделя ще има среща на бранша с министър-председателя и финансовия министър

02.02.2024 | 13:54 Редактор: Вяра Димова

За да не се стигне до земеделски протести, държавата е в трескаво търсене на компромисен вариант. Ще има ли допълнителни пари за сектора и откъде ще дойдат - темата ще обсъдят в неделя представители на сектора, заедно с финансовия министър и премиера.

"Основните оплаквания на фермерите са свързани с нестабилната икономическа среда поради повишението на цените на горивата, на торовете, на пестицидите през миналата година. Това наруши икономическия бизнес план на фермерите. Има и оплаквания заради увеличения внос от Украйна. В бюджета за тази година са гласувани допълнително 500 млн. лв. за фермерите през 2024 г. в съответствие със съответния план за развитие на селското стопанство. Прави се преглед на бюджета, за да се види какви допълнителни средства могат да се осигурят", обяви премиерът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Министър-председателят академик Денков е с подсигуряван политически провал. Реалността е, че употребите на валута са с добри и лоши резултати. Министър-председателят академик Денков пренебрегва, че сега държавната власт пренебрегва необходимо противодействие срещу лоши резултати от употреби на пари. Дефектът осигурява общо неограничавани щети от заеми и сходни договорености.Подпомагащите за щети държавни субсидии създават инфлация. Щетите от заеми и сходни договорености сътворяват разрух ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Фермерите не са ви важни, за разлика от Украйна. Сигнализирай за неуместен коментар