Облачен и ветровит петък, в събота и неделя ще превали

Максималните температури днес ще стигат 14 градуса

26.01.2024 | 07:10 Редактор: Вяра Димова

Днес минималните температури ще бъдат от минус 1 до 9 градуса, в Добруджа на места до -2, по Черноморието до 3-5 градуса. Денят ще започне с ветровито време и разкъсана облачност, значителна над източните и над западните райони. Облаците от запад на изток ще се увеличат.

Следобед ще превали дъжд и сняг в Стара планина. Температурите ще се понижат бързо. Ще духа умерен вятър от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури ще са от 9 до 14 градуса, по Черноморието до 8-9, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините облачността ще бъде разкъсана. Облаци с валежи от мокър сняг ще има в Централна Стара планина. Снежната покривка в планините ще бъде с дебелина между 50 - 1,20 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде силен от северозапад със скорост до 50-60 км/ч. Максимални температури за деня, - над 2500 метра, ще са около -11 градуса, а на 1500 метра - от -3.

В събота ще се понижат температурите и ще превалява мокър сняг. В неделя ще превалява слабо в централните райони, постепенно снеговалежите ще спират.

В понеделник и вторник ще превалява слаб сняг над Дунавската равнина и в Стара планина, а по Южното Черноморие дъжд и сняг. Във вторник следобед облаците ще се разкъсват. В сряда сутрешните мъгли ще бъдат често явление у нас.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)