Тръгваме към Еврозоната със слогана "Единството е сила"

Представиха и логото на страната ни

19.01.2024 | 13:25 Редактор: Тодор Петров

Заместник-министърът на финансите Ивайло Яйджиев представи логото и слогана за присъединяването на България към еврозоната. 

"Единството е сила" - това е мотото. Знакът е инициалът на еврото, върху който е изобразен и трикольорът на българския флаг. 

Финансовото министерство е категорично, че страната ни е изпълнила критерия за бюджетен дефицит, дълг и кредитен рейтинг. Остава единствено инфлацията.

Финансовият министър Асен Василев заяви, че последният доклад на еврокомисията ще излезе в края на юни. Ще бъдат взети данните за май за инфлацията в България.

"Това е единственият критерий, който не е изпълнен. Всички заедно работим за това на 1 януари 2025 г. България да стане офицално член на Еврозоната", посочи Василев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
4 rate up comment rate down comment 1
дайте да дадем
преди 3 месеца
Г-н празнодумец, За какво му е на народа по-високия рейтинг, като стандарта на живот му е африкански!? Няма друга държава в Европа с толкова ниски доходи, такова голямо неравенство, лошо здравеопазване, лошо образование, никакво правосъдие, огромна корупция и толкова кратка продължителност на живота! Кой от тези проблеми ще реши въвеждането на Еврото? Сигнализирай за неуместен коментар