Инцидентът с автобуса: На шофьора му прилошало, може да ампутират и ръката на ударената жена

Тя вече е събудена и реагира, но все още има опасност за живота ѝ, съобщиха медиците

17.01.2024 | 13:35 Редактор: Вяра Димова

Ударената от автобус жена в София е в тежко състояние в болница "Света Анна". Снощи автобус от градския транспорт блъсна 52-годишната жена на тротоар и удари дипломатическа кола в квартал "Дианабад", след като навлезе в насрещното движение. Пострадал е и шофьорът, той е с тежки наранявания.

"Проведени са изследвания, установени са множество счупвания на десен долен крайник, таз, ребра, десен горен крайник, травматична ампутация на дясно ходило, наложи се по спешност ампутация на десен долен крайник на ниво бедро. Пациентката в момента е в стабилно състояние, събудена, реагира. Продължава да има опасност за живота ѝ", съобщи ортопедът и травматолог д-р Станислав Милев.

Жената ще трябва да претърпи още операции. Има риск от ампутация и на дясната ѝ ръка. Водачът на автобуса също е настанен в столична болница. 

"Водачът е с контузия на гръдния кош и е оставен за лечение в болницата. Две пътнички са посетили "Пирогов", прегледани и освободени са", заяви Борислав Попов от Столичния автотранспорт.

Той обясни и как се е стигнало до тежкия инцидент: "На кръстовището на "Г. М. Димитров" и "Габровски" на шофьора му е прилошало, загубил е съзнание, навлязъл е в насрещното платно, ударил е пресичаща жена и се е ударил в два паркирани автомобила".

Шофьорът е дългогодишен служител на столичния градски транспорт и до момента не е известно да е имал здравословни проблеми. Работният му график и часовете за почивка във фаталния ден са спазени.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Снимка: БГНЕС