Депутати от "Възраждане": Оградата ни с Турция е като швейцарско сирене

Костадин Костадинов: Дупка до дупка е

17.01.2024 | 12:23 Редактор: Тодор Петров

Депутати от "Възраждане" донесоха в НС парче от оградата на границата ни с Турция, която трябва да спира мигрантите и обявиха, че съоръжението е като швейцарско сирене.

"Дупка до дупка е", отсече партийният лидер Костадин Костадинов.

По думите му в участъци по границата има нелегални биваци на преминаващи мигранти, а районът от устието на река Резоска до Тунджа е огромно сметище. Според него заради това няма да ни приемат в Шенген по суша.

Костадинов попита задочно премиера Николай Денков на базата на какво очаква пълноправно влизане в Шенген, след като на границата ни чуждите граничари са колкото българските.

"Знае ли някой, че нашата граница се пази от чужди полицейски патрули с чужди коли? Имаме споразумение с "Фронтекс", но то е за вътрешността. Аз с очите си видях граничен патрул на унгарската полиция, с унгарска кола. Има румънски, гръцки, австрийски и естонски патрули. Това е позор", отсече Костадинов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Коста, стига PR
преди 3 месеца
Коста, това с чуждите войски по границите, е част от споразумението за " великия частичен Шенген", което не е ратифицирано от Народното събрание в противоречие с Конституцията. Какво правите в качеството си на " опозиция"? Иначе сглобката и обслужващите я медии лъжат от сутрин до вечер, че вече сме щели да станем " европейска правова държава". Защо за 17 години членство в ЕС не сме такава? Защо погазвате Конституцията постоянно и какво очаквате вие, участващите в шоуто, че ще ни подчините ли? Сигнализирай за неуместен коментар