На стола на водещия или зад камерата: Студенти с вълнуващи срещи в телевизия Bulgaria ON AIR

Журналистиката е привлекателна професия, която има своите тайни, невидими през малкия екран

16.01.2024 | 19:20 Редактор: Деси Николова

Студенти от Висшето училище по застраховане и финанси посетиха телевизия Bulgaria ON AIR. Те се запознаха с работата на водещите на сутрешния блок и в студиото на телевизията.

Ентусиазирани млади студенти прекрачиха прага на телевизията с усмивка и любопитство. Те разбраха каква е работата на режисьори, оператори и журналисти от медията. Част от тях изявиха желание и за работа в телевизията. Четвъртoкурсникът Ивайло специализира счетоводство, одит и финанси, но не крие и интереса си към медиите. 

"Следя актуалната обстановка в страната – икономическата, политическата. Никога не съм се замислял, но след днешното посещение бих се пробвал", сподели Ивайло.

Той дори е избрал и ресора, който иска да отразява, ако започне работа в телевизията. 

"Една тема, която на мен лично винаги ми е била много интересна, това е развитието на родния капиталов пазар. Вярвам, че трябва да се дава повече гласност на неговото развитие", допълни младият студент.

Магистърът по дигитален мениджър Алекс Илиев, пък разказа, че работата зад камера – му е направила впечатление. 

"За първи път съм в телевизия да видя как стават нещата зад кадър. Водещите разказаха много интересни случки. Преди съм имал интерес да се занимавам със спортна журналистика. Така че мога да пробвам", каза младото момче.

Студентите се срещнаха лично с водещите на сутрешния блок "България сутрин". Мария и Виктор им разказаха за работата в телевизията, подготовката и срещата с гости и забавни моменти от работния процес. 

"Надявам се наистина в тяхно лице да сме запознали с едни наши бъдещи колеги, защото професията има нужда от нови лица, които са амбициозни и искат да работят в тази насока", каза водещият на "България сутрин" Виктор Дремсизов.

"Като журналисти трябва да бъдат много любопитни и да следят всички новини, за да могат да бъдат достатъчно информирани", заяви водещата на "България сутрин" Мария Константинова.

Студентите си тръгнаха с удовлетворение от срещата с водещите и с отворени хоризонти за развитие в професионален план.

Вижте повече в репортажа.