Денков: Не са обсъждани никакви бройки мигранти, които България да приеме

"Лъжа е, че има промяна в политиката", заяви премиерът

12.01.2024 | 10:05 Редактор: Деси Николова
Денков: Не са обсъждани никакви бройки мигранти, които България да приеме

"Правителство не е приемало никакво друго задължение при приемането в Шенген освен да реагира достатъчно бързо по отношение на скоростта, с която се оформят молбите както изисква Дъблинското споразумение и то ще продължи да работи, докато не се приеме негова промяна. Факт е, че всичко, което е договаряно досега за Шенген е свързано със сегашното споразумение. Всичко друго са само опити за внушения, за да бъдат изплашени хората“, отсече премиерът Николай Денков.

"Лъжа е, че има промяна в политиката",  допълни той.

Министър-председателят участва в първия за годината парламентарен контрол. След приемането на България в Шенген по въздух и вода излязоха множество становища, че правителството се е съгласило незабавно обратно да приеме всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност.

"Не са обсъждани никакви бройки мигранти, които да приеме България", категоричен е Денков, предаде БГНЕС.

Костадин Костадинов му отговори: "Както винаги лъжецът казва дръжте лъжеца“. Според него България ще бъде залята от бежанци, защото досега Дъблинското споразумение не се е прилагало.

"Самите европейски държави си подхвърлят мигрантите като топки за пинг-понг, защото сега като ни задължат заради вас Денков, да вкарваме тези мигранти след не повече от 7-8 години ще се превърнем в държава с повече чуждестранни граждани, отколкото с български с този демографски срив", каза Костадинов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
????
преди 3 месеца
Денков е една огромна лъжа. Мигранти, за които България е " отговорна", означава за всички регистрирани в България. Защо Австрия иска присъствие на ФРОНТЕКС, както и включва клаузата да приемем мигранти неограничено количество? Защото ФРОНТЕКС ще им съдейства да се регистрират тук, след което всяка една държава в ЕС, включително и Румъния , ще ни ги връща, като самият поток от мигранти , транзитно преминаващи /връщани от ЕС към България, ще бъде пречка да ни приемат " по суша". Найс, а? Сигнализирай за неуместен коментар