Подписваме спогодба с Ханой, виетнамци ще работят в България

Деница Сачева проведе среща с колегата ѝ Нгуен Туй Ан

08.01.2024 | 12:56 Редактор: Деси Николова
Подписваме спогодба с Ханой, виетнамци ще работят в България

България и Виетнам ще подпишат Спогодба за трудова миграция до края на 2024 г. Целта на документа е да регламентира условия, при които виетнамски граждани ще могат да работят на българския трудов пазар.

Това стана ясно, след като председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева проведе среща с колегата ѝ от Комисията по социална политика на виетнамския парламент Нгуен Туй Ан. На срещата присъства и заместник-министъра на труда и социалните въпроси на Виетнам Ле Ван Там.

По-рано днес председателят на Народното събрание Росен Желязков заяви, че предстои да бъде направена договорната база с работа по Спогодбата за трудова миграция между двете страни, която би дала добра основа за трудова мобилност и миграция за нуждите на българския пазар, предаде БГНЕС.

"Положителна роля ще изиграят както ратифицираните споразумения за свободна търговия и защита на инвестициите, така и реализацията на стратегическите документи, включително стратегията на ЕС за Индо-тихоокеанския регион", каза още Желязков.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 1
Селянина с Пежото
преди 3 месеца
Сега като дойде бай *** от Ханой икономика на милата ни Родина ще цъфне и върже. Как не се сетихте по рано? Дано не се налага да ги извозват обратно със самолет като на времето. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Пърчо
преди 3 месеца
Още по времето на социализма доставяха работници от Виетнам. Много мързеливо племе.Хубавото беше, че изчезнаха бездомните кучета и котки. Май и сега това ще ни е файдата. Сигнализирай за неуместен коментар