МС: Няма криза за настаняване на бежанци от трети страни, не строим нови центрове

От кабинета определиха като "фалшива новина" информацията, че емигранти от Австрия ще нахлуят в новите лагери

07.01.2024 | 13:06 Редактор: Вяра Димова
МС: Няма криза за настаняване на бежанци от трети страни, не строим нови центрове

България не е изправена пред криза за настаняване на бежанци от трети страни и не се строят нови бежански центрове. Това съобщиха от Министерския съвет в публикация във Facebook, озаглавена "факти срещу дезинформацията".

В нея те опровергават твърдения от публичното пространство, свързано с решението за Шенген. От кабинета определиха като "фалшива новина" информацията, че 5, 6, 10, 15 или дори 20 000 бежанци от Австрия ще нахлуят в новите лагери, които България ще построи.

От институцията уточняват, че България получава такива запитвания за прием на бежанци, откакто е в ЕС, но няма задължение да ги приема.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Прави са
преди 3 месеца
Няма ангажимент за 6 000 "бежанци", за което Австрия оповести документи. Има споразумение за неограничен брой мигранти, които след регистрация ще се връщат в България от всички държави в ЕС, дори и от Румъния .Освен това предварително сме се съгласили да спазваме "Пакта за миграцията" , който предвижда държави, които не желаят да приемат мигранти, да заплащат на периферните държави като България.Това означава, че за заселването ни с мигранти управляващата върхушка ще усвоява $$$ средства. Сигнализирай за неуместен коментар