Работната седмица започва с облаци и дъжд, в планините трупа нова снежна покривка

Минималните температури ще бъдат от 1 до 5 градуса

02.01.2024 | 07:30 Редактор: Вяра Димова

Днес минималните температури ще бъдат от 1 до 5 градуса. Сутринта ще започне с превалявания от дъжд в западните части от страната и условия за поледици по пътните настилки. По-късно дъждовното време ще обхваща и централните части от страната. Следобед ще вали по Черноморието, а на запад валежите ще спират, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от югозапад, а максималните температури в населените места ще бъдат от 10 до 15 градуса, по Черноморието ще достигат до 12.

Над планините ще има значителна облачност преди обяд над Рила и Пирин, а следобед повече над Стара планина. Нова снежна покривка от 1 до 3 см , в Стара планина - от 25 до 30 см. В Рила и Пирин до 50 см.

На 2 и 3 декември ще вали слаб дъжд в западните и югоизточните райони. В четвъртък, главно в западните и северните части от страната, ще вали дъжд с количества до 5 литра на квадратен метър. В планините ще има мокър сняг с нова снежна покривка. В петък и събота мъглите ще бъдат често явление, слабо ще се затопли. От 7 до 9 януари започват валежи от дъжд и сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: БГНЕС