Нинова за Шенген: Заслужаваме пълноценно включване. Управляват ни некадърници. Оставка!

Сглобката се роди с лъжа и управлява с лъжи, коментира лидерът на БСП

30.12.2023 | 13:00 Редактор: Елеонора Танева
Нинова за Шенген: Заслужаваме пълноценно включване. Управляват ни некадърници. Оставка!

Сглобката се роди с лъжа и управлява с лъжи. Да, имат гласове в парламента, но нямат никакъв морал. Излъгаха избирателите си, на които обещаваха да се "изчегъртват" взаимно, в интерес на България. А се събраха в свой личен интерес. Тази позиция изрази лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Излъгаха, че ще променят Конституцията, с цел да има справедлива съдебна система. Промениха я, с цел да овладеят съдебната система. За прикритие облякоха всичките си лъжи в евроатлантизъм. Но тези хора са най-големите рушители на европейската ни перспектива и същност. Те са козируващи страхливци, които залагат интересите и бъдещето на страната", заяви Нинова.

Тя подчерта, че към никоя държава не са поставяни изисквания за Шенген, както към България.

"Изпълнили сме всички условия и заслужаваме всичко - пълноценно включване в Шенген. Без измислени разделяния - по въздух, по вода, но без суша. Вместо това - нищо. Свидетели сме на поредната лъжа на сглобката - били ни допуснали частично. Да, ама не. Никъде не са ни допуснали, защото ни управляват некадърници и предатели на националния интерес", коментира лидерът на БСП.

По думите ѝ външната политика е изцяло в ръцете на ГЕРБ.

"Министърът на външните работа е техен, а председател на парламентарната комисия по външна политика е самият Бойко Борисов, който отново се прави на опозиция сам на себе си. Кой ще поеме отговорност за този провал? Ако е вярно, че са се съгласили на подхвърлени трохи срещу приемане на бежанци от Сирия и Афганистан, това е причина за незабавна оставка на правителството", допълни Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Чакай си
преди 5 месеца
Съселът няма да подаде оставка. Ще му гледаме противната физиономия още. Няма и да признае, че ще приемаме бежанци, за да върви бизнесът на Домусчиеви с кораба "Верила". Много им трябва " наркоШенгенът". Сигнализирай за неуместен коментар