Борисов упрекна Тагарев: Няма да допуснем България да участва във военни действия

В Брюксел работи правилото - докато всичко не е договорено, нищо не е, коментира лидерът на ГЕРБ

29.12.2023 | 11:55 Редактор: Елеонора Танева

Лидерът на ГЕРБ определи като прибързани коментарите за добрите новини за България в Шенген. 

"В Брюксел работи правилото - докато всичко не е договорено, нищо не е. Младостта и липсата на опит изиграха лоша шега и в България, и в Румъния. Един огромен труд е подложен на доза съмнение, дава се възможност да се появят негативни коментари. Днес следобед ако не се случи да получи документа, не е добре в дипломацията. Ако не стане днес, ще отидем януари, а тогава е близо до изборите в Австрия", заяви лидерът на ГЕРБ, който е на посещение в Стара Загора.

По думите му като искаме в Шенген, трябва да си пазим границата, а ако не можем - носим пасиви за това. Той допълни, че нищо не е налагало прибързването с коментара на премира за решението на Австрия за Шенген.

Борисов коментира също заявките на министъра на отбраната Тодор Тагарев, че може да изпратим наши части в Украйна.

"Изпращане на военнослужещи без разрешение от парламента не може да се случи. Няма да допуснем България да участва във военни действия. Това е важно решение, което сме спазвали години наред. Едно е да подпомагаме нападната държава, както правят 50 държави. Чудя се на Тагарев как може да говори, без да е говорил с мнозинството в парламента. Българите трябва да знаят, че това няма да се случи", коментира Борисов изявленията от военния министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
1 rate up comment rate down comment 0
К'о?
преди 3 месеца
Ние защо не знаем за тези заявки на Тагарев? Подозираме отдавна, но защо трябва да го каже Борисов, а не медиите?Тагарев ще ходи ли на фронта?Или Борисов пробва дали ще има реакция от обществото? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
...
преди 3 месеца