"Българската Коледа" събра над 2 550 000 лв.

Тази година кампанията е в подкрепа на детската хирургия

26.12.2023 | 08:15 Редактор: Деси Николова

Двадесет и първото издание на „Българската Коледа“ под патронажа на президента на Република България продължава. Тази година кампанията е в подкрепа на детската хирургия.  Над 2 550 000 лева достигна набраната сума след края на благотворителния спектакъл, който се състоя вчера в Народния театър "Иван Вазов", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На коледния благотворителен спектакъл "Българската Коледа" присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, представители на държавни институции, дипломати, дарители, посланици на кампанията, лекари и деца, подпомогнати от "Българската Коледа". Изявени български музикални изпълнители подкрепиха с участието си в концерта благотворителната инициатива в помощ на децата в беда.

За 21-ва поредна година хиляди добродетелни българи правят възможна каузата "Българската Коледа", която утвърждава дарителските традиции в страната. Всяка година дарения получават над 550 деца и се осигурява високотехнологична медицинска апаратура за средно 25 лечебни заведения от цялата страна.

Дарения за благородната кауза, както и заявления за подпомагане на деца, нуждаещи се от финансова подкрепа за лечение, се приемат целогодишно.

Снимка: Прессекретариат на президента


1
0 rate up comment rate down comment 0
Голямо
преди 4 месеца
Падение!Празни столове, глупава прграма, едни и същи изпълнители със съмнителна ориентация, мрачни- траурни физиономии на тия в ложата, никакво присъствие на политически елит@,Позор!Крадат, а после събират дареня!Циници! Сигнализирай за неуместен коментар