Виктор не иска материални подаръци, а да бъде здрав и да играе с другите деца

"Българската Коледа" подава ръка на 7-годишно момче от Пловдив

24.12.2023 | 13:50 Редактор: Тодор Петров

7-годишно момче от Пловдив има шанс за живот благодарение на "Българската Коледа". Инициативата е застанала зад семейството на Виктор от Пловдив в битка с тежко заболяване. 

Четвърта поредна година Виктор се лекува в чужбина с помощта на инициативата "Българската Коледа". Той се бори с тежкото заболяване детска церебрална парализа и благодарение на кампанията получава лечение. 

"Трудно е. Всеки родител, който има дете с увреждане, най-добре може да ни разбере. Доста е трудно, но се справяме, борим се всеки ден. Грижите са ежедневни, постоянно сме заедно, тъй като нямаме още напълно самостоятелна походка и доста му е трудно. Трябва му човек, който да му помага", разказа Десислава Петрова- майка на Виктор Петров.

Момчето не иска материални подаръци за Коледа, а да бъде здрав и да може активно да играе с другите деца. Говори трудно, но знае стихотворение. 

При посещение на специалист се взима решение да се постави клапа в главата. За да навакса изоставането, Виктор трябва ежедневно да посещава часове при логопед, психолог и педагог. За коледните празници майката на Виктор си пожелава болните деца да оздравят, а родителите да са силни.

Вижте повече в репортажа на Илиян Велков.