Нинова за сблъсъка в НС: Това е най-унизителното състояние на българския парламент

Не можем да участваме в това и да се бием като хулигани, каза лидерът на БСП

18.12.2023 | 11:57 Редактор: Толя Стоянова
Нинова за сблъсъка в НС: Това е най-унизителното състояние на българския парламент

"Това, което се видя днес, е най-унизителното състояние на българския парламент, откакто той съществува. Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов – към вас се обръщаме: Това ли ви е евроатлантическия живот в България и европейски парламент? Това са основните виновници да се случи, това което видяхте днес. За нас това е налагане на диктатура на мнозинството, пълзящ фашизъм. Ние не можем да участваме в това – да влизаме вътре, да се бием като хулигани, да теглим микрофони, БСП е сериозна партия", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание.

"Единственият изход от това, което се случва тук, е оставка на това мнозинство, което налага диктатура и фашизоидни методи на работа, за да се успокои  държавата и да тръгне напред", каза Нинова.

"Позицията на БСП за Конституцията остава непроменена – отказ от национален суверенитет чрез двойното гражданство, посегателство върху прокуратурата и овладяване на прокурорската квота, става политическа прокуратура, която ще служи на политически интереси - нищо от това не можем да подкрепим", заяви лидерът на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)