Христо Иванов: Това правителство води до твърди резултати, няма алтернатива

Ще разговаряме за всичко след Нова година, обяви той

17.12.2023 | 16:34 Редактор: Вяра Димова
Христо Иванов: Това правителство води до твърди резултати, няма алтернатива

Искам България да продължи да има правителство в тази ситуация и поради факта, че основната логика на Конституцията е да има правителство. Това каза Христо Иванов, лидер на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България".

"Това правителство е единственото, което в момента мога да си представя. То показа, че води до резултати. Когато има по-добра политическа алтернатива, аз съм готов тя да бъде обсъдена. И самата опозиция към момента не може да извади алтернатива и се отказаха от вотовете на недоверие, а обещаха". 

Иванов подчерта категорично, че за "Продължаваме промяната - Демократична България" парцелирането на регулаторите на квоти не може да бъде определящ принцип: Той посочи, че има парламентарна традиция и опозицията да бъде включена в тези решения.

"Смятам, че е разумно ние много внимателно да обсъдим нейното продължаване (на тази парламентарна традиция - б.р.). Внимателен съм, защото сме се разбрали две неща - че ще разговаряме за всичко след Нова година", обяви той пред БНР.

По думите му на шестима министри от кабинета "Денков" са били искани оставките от партиите, които подкрепят правителството, и нито един от тях не е бил сменен.

"Не бива да превръщаме тази изява в реална индикация за влияние и сила", уточни Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ивета
преди 4 месеца
хахаха, смешките са на ниво............ Сигнализирай за неуместен коментар