Парче по парче Паметникът на Съветската армия изчезва

Полицейското присъствие около монумента е засилено

14.12.2023 | 13:44 Редактор: Тодор Петров

В момента около Паметника на Съветската армия е спокойно и няма напрежение. Още едно парче от монумента бе демонтирано.

Тази сутрин работниците на обекта премахнаха с кран главата и високата част на раменния пояс на войника, поставен в средата на постамента. Това е второто демонтирано парче от паметника. Във вторник бе отрязана ръката с автомата на същия войник.

Паметниците на Съветската армия в България са над 150, стана ясно от думите на историка проф. Евелина Келбечева.

Полицейското присъствие около Паметника на Съветската армия в София остава засилено. Преградите в широкия периметър около паметника остават, а охраната на монумента е денонощна. По оградите са поставени множество цветя от противници на демонтажа му.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Не се радвайте още!
преди 4 месеца
Нацизмът иде и пълзи " парче по парче"."Парче по парче" се гаврят с всичко българско и с незаслуженото ни търпепие. Лесно режете глави на войници, майки и деца от паметник, посягайки на паметта на загиналите срещу фашизма, не само руси, но и хиляди българи. Сега се подигравате с мнозинството, но скоро ще се наложи да отговаряте за чуждите решения, на които сте се подчинили. Нашите глави ще опитате ли да отрежете по заповед на посолството? Накрая отрязаните глави може да не са на паметник. Сигнализирай за неуместен коментар