Работният ден на депутатите: Окупираха трибуната, изпокараха се и отложиха делата си

Разглеждането на бюджетите на Здравната каса и ДОО се отлага

14.12.2023 | 13:49 Редактор: Вяра Димова

Трети ден напрежение заради демонтажа на Паметника на Съветската армия. И ако досега беше пред самия монумент, днес се пренесе и в парламента. С жива верига на трибуната депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" блокираха заседаниeто.

А след като вчера фигурата на съветския войник от 37-метровата композиция остана без ръката си с автомат, днес беше свалена и главата на фигурата.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свика председателски съвет, който продължи над 3 часа. Лидерите на политическите сили са се запознали с документите на монумента, но до решение не се стигна. В декларация лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова депутатите да окупират трибуната в знак на протест срещу премахването на Паметника на Съветската армия. 

"Ние няма да допуснем никога повече беззаконието и тоталитаризмът да управляват нашата страна", категоричен е Костадинов.

Депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" образуваха жива верига пред парламентарната верига. 

"ИТН са отпред заради Конституцията. Заради комплексите на Христо Иванов му тръгвате по акъла", каза Тошко Йорданов.

"Ние искаме изслушване на регионалния министър и културния министър. Моля ви да го припознаете", настоя Борислав Гуцанов от БСП.

Почивката продължи повече от 3 часа, но дори и през това време част от депутатите от опозицията останаха прави пред трибуната, по обяд заседанието беше преждевременно прекратено. 

Разглеждането на бюджетите на Здравната каса и ДОО се отлага.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
Лъснаха всичките предатели русофили Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
чужди с
преди 4 месеца
Вън сор-осо-ид-ите от управлението на държавата! България не е колония! Само талибаните в Афганистан бутат паметници! Сигнализирай за неуместен коментар