Денков: Бойкотирането на работата на парламента не е начинът да се протестира

"Да слагаш за залог бюджета, от който зависят заплати, инвестиции, всичко срещу този паметник не е човешко", смята премиерът

14.12.2023 | 12:14 Редактор: Вяра Димова
Денков: Бойкотирането на работата на парламента не е начинът да се протестира

Премиерът Николай Денков заяви, че спирането на работата на парламента не е начинът да се протестира срещу едно законно действие.

"Парламентът трябва да работи, защото има изключително важни въпроси да решава. Не е това начинът да се протестира срещу едно напълно законно действие, което е отлагано с години, отделно с месеци от тази година, но преди това, преди много години има решение на Столичния общински съвет, така че този акт така или иначе трябва да се завърши. Но да слагаш за залог бюджета, от който зависят заплати, инвестиции, всичко срещу този Паметник не е човешко".

Думите на премиера бяха по повод прекъснатото заседание на Народното събрание от БСП, "Възраждане" и ИТН заради демонтирането на Паметника на Съветската армия в София, предаде БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
Из$%д
преди 4 месеца
А да режеш паметник " човешко" ли е, или е израз на психично заболяване? Ако някой нареже вашите паметници и изчегърта имената ви от тях един ден, за да заличи факта на вашето жалко съществуване, това дали ще бъде " човешко"?Скоро посолството може да ви накара да ровите гробове. Все пак взривихте мавзолей. За вас Бог едва ли има, но за безсмъртни ли се мислите? За да угодите на едно посолство, почнахте да се гаврите с паметта на загиналите в борбата с фашизма, вкл. хиляди българи. Изро$и ! Сигнализирай за неуместен коментар