Светослав Бенчев оглави Българската петролна и газова асоциация

Тя обединява 16 компании, които държат над 70% от пазара на горива

13.12.2023 | 11:36 Редактор: Толя Стоянова
Светослав Бенчев оглави Българската петролна и газова асоциация

Българската петролна и газова асоциация избра нов Управителен съвет и председател. Начело на организацията застава Светослав Бенчев. До 12 декември, в продължение на два мандата, асоциацията се управляваше от Живодар Терзиев. Според Устава мандатите на един и същи председател са ограничени именно до два.

Светослав Бенчев е част от екипа на БПГА от 2010 година, започвайки своята дейност като експерт по европейско и международно право. От 2015 г. изпълнява длъжността юрист, а от 2019 г. - главен юрист, длъжност, която заема в асоциацията до избирането си, казват от БПГА

През годините е участвал в множество форуми, международни и национални работни срещи, работил е върху различни правни и нормативни въпроси. Познава отблизо дейността на асоциацията, особеностите на бранша, развитието и тенденциите на пазара на течни горива, предаде БТА.

Българската петролна и газова асоциация е основана през 1999 година. В момента тя обединява 16 компании, които държат над 70% от пазара на горива. БПГА е национално представителна организация. Член на Българската стопанска камара. 

Снимка: БГНЕС