Нинова: Със скрити игри по кабинетите сглобката разпределя порции

Нашите кметове ще спират повишаването на цените на водата, заяви лидерът на БСП

09.12.2023 | 14:50 Редактор: Елеонора Танева
Нинова: Със скрити игри по кабинетите сглобката разпределя порции

Всеки ден виждаме доказателства за нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност и само договорки помежду им в сглобката – за пари, власт и разпределяне на порции. Това, което хората не виждат е, че решенията не се вземат в парламента, продължава този модел на задкулисие и на скрити игри някъде по кабинетите им. Накрая се поднасят едни готови решения, които пък също се променят в рамките на деня. И всяко следващо решение на сглобката е по-лошо и по-опасно от предишното. Това е агония за държавата и колкото по-скоро това правителство и мнозинство се разтурят, толкова по-добре за България. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Стара Загора. 

На среща с новоизбраните кметове от левицата в района тя обсъди бюджета, проектите на общините и с партията може да им е полезна, защото "местна власт без силно представена парламентарна група, която да защитава интересите на хората, не може да се справи".

"Местната власт е единствената стабилна власт и то в следващите 4 години. Ние, заедно с нашите кметове, трябва да спасяваме хората от решенията на сглобката. Ако правителството прехвърли отговорността на кметовете да увеличават местните данъци и такси, ние уверяваме нашите кметове да не го правят и те са съгласни с това. Ако управляващите създават закони и наредби, с които повишават цените на водата, например, както се случва в някои общини в пъти, то нашите кметове ще бъдат спирачка за това поскъпване", заяви още Нинова.

Тя уточни също пред кметовете, че приетите на първо четене промени в Конституцията няма да останат в този си вид. 

Нинова коментира думите на Бойко Борисов, че промените за двойното гражданство при министрите ще остане, като абсурд.

"Това означава да ни управляват хора, които служат на интересите на два народа. Немислимо е за българския национален интерес", добави Корнелия Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)