Кирил Петков обясни за оставките в правителството, само една може да е на дневен ред

Усетиха се, че "Пирогов" е много поръчково и пуснаха проверки в други болници, коментира Бойко Борисов

07.12.2023 | 14:03 Редактор: Елеонора Танева

Този следобед Комисията по здравеопазване в парламента ще изслуша замесените страни по скандала с "Пирогов". Оставката на здравния министър трети ден е тема на разговор в НС. 

"Асен Василев вчера даде рецептата, той направи действия, които всички ние се опитваме да си обясним, свързани само с една болница - "Пирогов". Когато се усетиха, че е много поръчково, пуснаха проверки и на другите болници", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"В тази (не)коалиция, докато всичко не се договори, нищо не е договорено. Видимо г-н Ангелов се е запътил към поста министър, но искаме да го предупредим, че начинът, по който го прави, най-вероятно ще доведе до скъсване на менискус. Той дължи обяснение на народните представители от нашата група за това трябва ли министрите да се договарят с ГЕРБ и ДПС и ако не получат тяхната подкрепа, да си подадат оставката", заяви депутатът от ПП-ДБ Йордан Иванов.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обясни какво е искал да каже Асен Василев, когато е говорил за подаване на оставка.

"Всеки един министър трябва да носи отговорността за действията си. Той каза, че ако бюджетът не бъде приет, ще си подаде оставката, той за други оставки не е говорил", уточни Кирил Петков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)