Заявката на "Лукойл" отекна в НС, "Възраждане": "Вървим към енергийна криза"

От ГЕРБ заявиха, че доверието им към ПП-ДБ се изчерпва

05.12.2023 | 13:55 Редактор: Вяра Димова

Разнопосочни реакции в парламента, след като от централата на "Лукойл" съобщиха, че ще преразгледат стратегията си за поведение у нас, поради променените условия. В съобщението им пише, че обмислят и продажба на бизнеса в България. 

"Интересува ме българският интерес - рафинерията да работи нормално, да предлага съответните горива на българския пазар на достъпни цени. Какви стратегии имат и кой е собственикът, си е тяхна работа", коментира Румен Гечев от БСП.

"Държавата направи всичко възможно да ни вкара в енергийна криза по отношение на горивата. Това ще стане", заяви Цонко Ганев от "Възраждане".

Депутатите се събраха в НС, за да участват в заседанието на бюджетната комисия, което дори не започна. На него не присъстваха депутатите от ДПС и тези от ГЕРБ.

От партията на Бойко Борисов заявиха пред медиите, че доверието им към партньорите от "Продължаваме промяната - Демократична България" се изчерпва, тъй като не виждат партньорско отношение във вземането на решение. От партията завиха още, че ще гласуват само по въпросите за конституционните промени, докато не видят променено отношение.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: БГНЕС