Жълт код за валежи от дъжд в 12 области на страната

По-значителни количества ще има на места в Източна България

02.12.2023 | 20:15 Редактор: Тодор Петров
Жълт код за валежи от дъжд в 12 области на страната

Тази нощ ще започнат валежи от дъжд, а в неделя ще обхванат цялата страна. По-значителни количества ще има на места в Източна България. Жълт код е обявен в 12 области.

Вятърът ще се ориентира първоначално от северозапад, следобед в югоизточните райони ще е от североизток. Температурите бързо ще се понижават и привечер и през нощта срещу понеделник дъждът в Дунавската равнина и планинските райони ще преминава в сняг.

Там ще се образува тънка снежна покривка и ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са от 3-4° в северозападните райони до около 20° в югоизточните райони, показва прогнозата на НИМХ.

Облачно ще бъде времето и по Черноморието. Следобед ще завали дъжд, а през нощта на отделни места ще се примесва със сняг. Ще духа временно силен югозападен вятър, който по Северното Черноморие още преди обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Валежи и чувствително понижение на температурите се очакват в планините. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 39 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 13 мин. Луната в София залязва в 12 ч. и 32 мин. и изгрява в 22 ч. и 34 мин. 

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR