Навигация заби трима в непроходим сняг в Родопите, катериха баир в търсене на обхват

Спасителната акция е проведена от няколко екипа труден за преминаване район

28.11.2023 | 13:18 Редактор: Елеонора Танева
Навигация заби трима в непроходим сняг в Родопите, катериха баир в търсене на обхват

Спасителна акция в района на Сърница. Две жени и мъж, които се заблудили и загубили в планината, са открити и спасени при проведени съвместни действия от служители на Полицейски участък - Сърница, Държавното горско стопанство "Селище" и със съдействието на общинската администрация в Сърница. Това съобщи говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Около 21:00 ч. в понеделник в ОДМВР-Пазарджик се получил сигнал от трима души, пътуващи с лек автомобил.

Според първоначалната информация един мъж и две жени от гр. Плевен предприели пътуване с лека кола от гр. Велинград по посока за гр. Гоце Делчев. Те се заблудили и тръгнали по пътя за Сърница, а от там навигацията ги отвела по най-прекия път до Гоце Делчев, който преминава през землището на село Побит камък. Този път при зимни условия обаче е труден за преминаване дори с високопроходими автомобили, уточнява "24 часа".

Тримата стигнали до местността "Ранджа" и там закъсали. Докато правели опит да извадят автомобила от преспите, спукали гума, а мястото било без обхват на мобилните телефони. Тогава тримата тръгнали пеш и се качили на близкото било, откъдето успели да подадат сигнал за случващото се на телефона за спешни повиквания 112.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
todor
преди 4 месеца