Полицаи спасиха бедстващи и премръзнали младежи в брезнишкото село Душинци

Те са закарани до съседното село Кошарево

27.11.2023 | 14:56 Редактор: Искра Ангелова
Полицаи спасиха бедстващи и премръзнали младежи в брезнишкото село Душинци

Трима бедстващи младежи са спасени от служители на Районното управление на полицията в Брезник, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

Сигналът за премръзнали и бедстващи две момчета и едно момиче в брезнишкото село Душинци е бил подаден малко преди полунощ на 25 ноември. Бащата на момчето тръгнал да ги търси, но и той закъсал на пътя в разразилата се буря и подал сигнал на телефон 112. По негови данни младежите на възраст 18-20 години отишли на разходка в с. Душинци, но автомобилът им отказал и останали заклещени на пътя.

С помощта на високопроходим полицейски автомобил и снегорин органите на реда достигнали до младежите, които били силно изтощени. Те са закарани до съседното село Кошарево, където бащата на момчето имал имот и са предадени на близките им.

Над 40 сигнала за паднали дървета и оказване на помощ на закъсали автомобили в снега са се отзовали служителите от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Перник през изминалите почивни дни. Най-много са случаите в община Перник - 25. Няма пострадали хора, но са били нанесени щети на пет превозни средства.

Снимка: БГНЕС