Актуалната обстановка: Снегонавявания образуват преспи, автобуси чакат техника да пробие

Затруднено е движението в 6 града у нас, съобщиха от АПИ

27.11.2023 | 07:34 Редактор: Вяра Димова
Актуалната обстановка: Снегонавявания образуват преспи, автобуси чакат техника да пробие

Остава усложнена обстановката във Велико Търново, Враца, Плевен, Габрово, Силистра и Разград. Там валежите спряха, но проблеми създават снегонавяванията. Това съобщи директорът на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ инж. Даниел Иваничков.

Ограничено е движението по пътя при село Поликраище, Великотърновско, заради снегонавявания.

"Там техниката се бори с "пробиване" на пряспата. Тя е с височина 1 метър", посочи инж. Иваничков. В проблемния участък 10 автобуса с пътници стоят на изчакване

Подобна е ситуацията и в област Враца и Плевен, където тежкотоварни автомобили също изчакват на място. Няма информация за автобуси или граждани в леки коли, които да са възпрепятствани, предаде БНР.

Остава усложнена обстановката в части от област Габрово, Силистра, Разград. Валежите спряха, но остава уширяването на отделни пътни участъци и борбата със снегонавяванията, посочи още инж. Иваничков. Той обяви, че стратегията ще бъде подобрена.

"Ще бъде подобрена комуникацията с местните власти на терен, които извършват мониторинга на енергопреносните системи и водоподаването", уточни инж. Иваничков.

Няма затруднения при преминаването на границите. Остават в сила обаче съветите да се пътува само ако е необходимо. От АПИ препоръчват да се тръгва на път с подходящи зимни гуми, заредени с гориво коли и ограничена скорост. 

Снимка: БГНЕС