Много студено начало на седмицата, на места ще се установи слънчево време

Във вторник се очакват нови валежи от дъжд и сняг

27.11.2023 | 07:19 Редактор: Вяра Димова

Минималните температури днес ще бъдат от -5 до 0 градуса, по високите западни полета до -7, -10 градуса. Най-ниски ще бъдат температурите около Кюстендил до -11, -13 градуса. Сутринта облаците над източните райони ще намаляват и преди обед над страната ще бъде слънчево и студено.

Следобед над Западна България ще се заоблачи, докато на изток ще се задържи слънчево, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде от юг-югоизток слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от -1 до 5 градуса, в североизточните и западни райони ще се задържи студено с дневни температури на места до -2, -3 градуса, по Черноморието до 5-7 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност. Снежната покривка в Пирин, Рила и Стара планина ще бъде с дебелина между 35 до 50 см. Най-малка ще бъде в Родопите - от 20 до 30 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде силен от северозапад със скорост до 60-70 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина - около -12 градуса, а на 1500 м височина до -4.  

Във вторник се очакват нови валежи от дъжд и сняг, по-интензивни в южните и източните райони, в северозападните райони ще вали слаб сняг. В сряда ще превали сняг и в югозападните и североизточни райони, следобед валежите ще спират. В четвъртък ще превали сняг в Добруджа и следобед ще има повече слънце.

В петък ще се затопли, ще има мъгли и ниски облаци, повече и по-трайни над Дунавската равнина, а на юг следобед слънцето срамежливо ще се показва.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)