Терзиев: София е готова за лошото време, снегът няма да ни изненада

Санкциите за всяка непочистена спирка на градския транспорт са в размер на 2000 лв.

24.11.2023 | 22:44 Редактор: Вяра Димова
Терзиев: София е готова за лошото време, снегът няма да ни изненада

Заради прогнозата за обилни снеговалежи службите и фирмите, ангажирани с почистването на Столичната община, имат пълна готовност да реагират навреме и да осигуряват нормалното и безопасно придвижване на граждани и автомобили. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев във Facebook.

"За градската част има подготвени 171 снегорина, за общинската пътна мрежа - 53. При снеговалеж през нощта спирките ще се почистват до 7:30 ч. сутринта, а при дневни снеговалежи - до 18:00 часа. Санкциите за всяка непочистена спирка на градския транспорт са в размер на 2000 лева. Снегопочистващата техника е снабдена с GPS система и в реално време ще се следи работата от оперативния дежурен център на инспектората", уточнява Терзиев.

Приоритетно ще се почистват подходите при подлези и метростанции, както и тротоарите около училища, болници и детски градини, обяви столичният кмет.

Той припомни, че прилежащите територии около търговските обекти и жилищните имоти са отговорност на собствениците и ползвателите и призова хората да бъдат съвестни и да почистват своевременно, за да не се стига до инциденти.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)