Очакват ни дъждове и снегове, през уикенда ще има виелици и на места ще натрупа

Максималните температури в населените места днес ще бъдат от 10 до 17 градуса

24.11.2023 | 07:06 Редактор: Тодор Петров

От днес се очаква снежна покривка, навявания и усложнен трафик. В резултат на студен атмосферен фронт ще нахлуе студен въздух, който бързо ще понижи температурите у нас.

Днешният ден започва с минимални температури от 4 до 9 градуса. През деня облачността ще бъде значителна, като следобед ще се уплътнява от северозапад и ще завали в западните и северните райони, с по-интензивни валежи по поречието на Дунав.

През нощта валежите ще обхващат и южните райони. В западните части валежите ще преминават в сняг. Югозападният вятър ще бъде със скорост до 30 км/ч.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 10 до 17 градуса, по Черноморието - до 15-16, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В събота в страната се очакват дъждове, а по планините - мокър сняг. По-интензивни ще бъдат валежите в Западна и Северна България. Облачно и със слаби валежи ще бъде времето в южните райони. В неделя ще вали сняг, по-интензивно в Северна България, и ще се образува снежна покрива с дебелина около 10 см.

В Добруджа се очаква да има и виелици.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR