Решено: Предоставяме безвъзмездно бронирана транспортна техника на Украйна и въоръжение

Ратификацията подкрепиха 131 народни представители, "против" бяха 49

22.11.2023 | 18:41 Редактор: Вяра Димова

Депутатите одобриха предоставянето на Украйна на бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение. Ратификацията подкрепиха 131 народни представители, "против" бяха 49, а един народен представител гласува с "въздържал се".

"За" гласуваха от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България", ДПС и седем депутати от групата на "Има такъв народ". Против ратификацията бяха депутатите от "БСП за България" и "Възраждане". Дебатът преди гласуването нажежи страстите.

"В комисията по отбрана има само двама колеги, които са завършили във военни училища, но всички разбират от отбрана. Може би най-сложният уред, който сте държали в ръцете си, е джойстик на военна игра или епилатор, но се подписвате на документи, свързани с националната сигурност", каза Борислав Гуцанов  от БСП.

"1 млрд. лв. се кани да подари българското правителство на Украйна", заяви Костадин Костадинов от "Възраждане".

"Нито едно изказване, което да е по споразумението", подчерта военният министър Тодор Тагарев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Отврат
преди 5 месеца
Ще подаряват на Украйна наши пари под формата на военна техника, за да се лее още кръв. За България какво полезно сте направили, че сте се загрижили как да има повече убити в чужда война? Защо не плащате за любимата си Украйна от собствения джоб? Сигнализирай за неуместен коментар