"Фредерик" помете Варненско: Повали дървета, стълбове, светофари. Отмениха полети (+СНИМКИ)

Общината призова хората да не излизат от домовете си

18.11.2023 | 23:19 Редактор: Елеонора Танева

Усложнена е обстановката във Варненско, свързана със снеговалежа и силния вятър. Пътят Варна - Добрич временно е затворен за движение, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Десетки са падналите дървета по улици. Има повалени улични стълбове, както и съборени от вятъра светофарни уредби. Нанесени са щети по автомобили.

В социалните мрежи се появи информация за загинал човек след падането на дърво в морската столица, но тя все още не е потвърдена официално от властите.

От Областната администрация съобщиха, че аварирал ТИР на Аксаковска панорама е причината за образувалата се колона от автомобили и един автобус, които не могат да продължат пътя си към Варна. Обстановката е усложнена и от бурния вятър и снеговалежа в района. Екип на Областната дирекция Пътно управление към АПИ, както и на община Аксаково са насочили тежка техника за комбинирано почистване към мястото на закъсалия на пътя ТИР, полагат усилия да разчистят пътя за останалите превозни средства и да се възстанови движението.

Междувременно, докато се отстрани проблема със закъсалия ТИР, пътят от Варна за Добрич, в района на Баир Баши, община Аксаково е отворен само в едното платно.

Във връзка с острата фаза на урагана във Варна към 22:30 ч., Община Варна призовава гражданите да останат по домовете си и да не излизат, освен в случаите на спешна необходимост.

Поради силните пориви на вятъра по улиците има  десетки съборени дървета и повредено имущество. Движението на гражданите в тези условия крие риск за живота и здравето. Поради тази причина се призовават хората да остават по домовете си и да не включват много електрически уреди едновременно, уточняват от местната власт. Сигнали могат да се подават на телефон +35952/820112.

От Морска администрация издадоха предупреждение към всички рибари и собственици на лодки, да не излизат в морето.

Летище Варна отмени част от полетите - пристигащи и кацащи.

Снимки: Facebook/Виждам те КАТ - Варна