Пожарникари рязали тополата и колата, за да извадят затиснатата жена в София

Бурята "Фредерик" нанесе щети в цялата страна

18.11.2023 | 18:45 Редактор: Елеонора Танева

Ураганен вятър, отменени полети, затворени пристанища. Това причини в страната бурята "Фредерик", която ще бъде на нашата територия още около 36 часа.

Лошото време и жертва - в София топола се стовари върху автомобил, който се движел по бул. "Илиянци".  По думите на директора на "Аварийна помощ и превенция" в Столичната община - Красимир Димитров, в една от къщите на булеварда е имало три тополи. Около 16 часа една от тях е била повалена от бурния вятър. Шофьорът е починал на място, а пожарните екипи, които са дошли  около 5 минути след подаването на сигнала, са нарязали тополата и колата, за да извадят жената, която е откарана в "Пирогов".

На места в страната поривите на вятъра достигаха да 100 км/ч и повалиха клони на дървета, строителни огради, ламарини, билбордове и прекъснаха електрозахранването. 

В Стара Загора клон на дърво падна и премаза паркиран автомобил. 

В Пазарджик пожарникарите спасиха мъж, който падна с автомобила си в дере. 

А в София екипите реагираха на 18 сигнала само до обяд. 

Авария прекъсна електричеството в Смолян и села в околността.  

Ниските температури превърнаха дъжда в сняг, на много места в страната вече има и снежна покривка. 
Сняг заваля на Витоша, в прохода Петрохан и по високите части в Смолянско, както и в зимните курорти Пампорово и Боровец. Сняг заваля и в прохода Петрохан.

Временно бе затворен Троянският проход заради силен снеговалеж, а 5 тира закъсаха в района около Арката на Беклемето, съобщиха зрители на Новините ON AIR.Заснежени са проходите Рожен, Пампорово, Превала. 

От Пътната агенция апелират шофьорите да карат внимателно и да тръгват с подготвени автомобили за зимни условия.

Вижте повече в репортажа на Стефан Борисов.

Снимка: Bulgaria ON AIR