Части от Смолянско без ток след снега и вятъра, дървета потрошиха коли в Стара Загора

Щети след влошаването на времето има в много райони на страната

18.11.2023 | 16:37 Редактор: Елеонора Танева
Части от Смолянско без ток след снега и вятъра, дървета потрошиха коли в Стара Загора

Повече от два часа квартали на Смолян са без ток. Причината за авариите най-вероятно е силният вятър. Сигналите са за квартал "Каптажа“, "Нов център“, Стар център“, "Райково“, "Езерово“, има и сигнали от някои села в общината.

Ситуацията е динамична и на места няма ток, на други електричеството се възстановява и токът пак спира. 

Сигнали за паднали дървета и в Пазарджик. Те са на ул. "Райко Даскалов", ул. "Димчо Дебелянов" и по пътя за Пловдив, както и паднал стълб в село Звъничево, пише БНР.

Падналите дървета и клони вече са отстранени, съобщи в профила си във Facebook кметът Петър Куленски.

По разпореждане на кмета на Пловдив Костадин Димитров заради силния вятър са мобилизирани бригади на ОП "Градини и паркове”. До обяд бяха постъпили 3 сигнала за паднали дървета.

От Община Пловдив призовават гражданите да избягват да излизат навън, както и да не паркират автомобилите си под дървета. 

На шест сигнала за паднали дървета са реагирали от община Стара Загора, съобщи заместник-кметът Радостин Танев. В два от случаите клоните са повредили паркираните в близост автомобили. 

Няма сигнали за пострадали хора или за щети по селата в общината.  Очаква се в неделя поривите на вятъра да са още по-силни.

Снимка, архив: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Кали
преди 5 месеца
Не два часа два дни нямаше ток в Райково.Да видим ще платят ли на хората парите за генератори и развалени уреди Сигнализирай за неуместен коментар