Пеевски: ПП имат личен интерес от "Лукойл", но този филм ще свърши и ще има арести

Кметът на София и министърът на спорта са виновни за размириците на протеста, смята председателят на ПГ на ДПС

17.11.2023 | 10:26 Редактор: Толя Стоянова
Пеевски: ПП имат личен интерес от

"Не бих подкрепял правителство, което работи против евроатлантизма и ако те (ПП-ДБ - бел. ред) продължават да работят с "Възраждане" и БСП, няма да ги подкрепя", каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Пеевски още веднъж напомни, че дерогацията за "Лукойл" трябва веднага да отпадне. На въпрос пада ли правителството, той отговори, че до сряда, когато ще е следващото заседание на Народното събрание, има доста време.

"С изказването на Петков, че е готов да падне правителството, вече съм абсолютно убеден, че те имат личен интерес от "Лукойл". Нека да видим какво ще осмислят, какво ще направи правителството, какво ще се случи със Столичния общински съвет", заяви Пеевски.

"Как да делим "Лукойл", той може ли да се дели?", попита депутатът от ДПС.

"Лукойл" е руска компания, собственост на руската държава. Виждаме кой си говори с нея - премиерът и шефът на кабинета. Проверете кой оръжеен търговец им е направил срещата и комисионните как вървят", посочи Пеевски, цитират от БГНЕС.

"Филмът "Лукойл" ще свърши. Днес подавам сигнали за разследване, ще има арести", каза още той.

"Кметът на София е абсолютно виновен, министърът на спорта е абсолютно виновен. Твърдо заставам зад МВР – или ще има държава, или няма да има държава. Не може да има такива безредици", коментира Пеевски Относно снощния погром в столицата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)