Обидни епитети по адрес на Тагарев: Управляващи и опозиция се скараха заради министъра

"Този човек е абсолютно неподходящ за министър на отбраната", заяви Корнелия Нинова

15.11.2023 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова

Остра полемика и разкрития по време на дебатите за втория вот на недоверие към кабинета "Денков". Над 3 часа депутатите обсъждаха основателни ли са исканията на опозицията да настоява за оставка на правителството този път в сектор "Отбрана".

"Министърът е неадекватен на политическата и военната обстановка както с изказванията си, така и с поведението си. И сам по себе си е риск за сигурността", каза заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин.

"Заедно със способностите от нашите съюзници от НАТО да направим така, че България никога да не влезе във война. Това е начинът да гарантираме мира в България и всички български граждани да бъдат спокойно. Подкрепям стратегията на министър Тагарев", коментира съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Опозицията обаче продължи с атаките и с призив.

"Този човек е абсолютно неподходящ за министър на отбраната на България със зависимостите му", подчерта лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Мястото ви не е на тази скамейка, на която сте застанал, мястото ви е на скамейката, на която застават обвиняемите, мястото ви е в затвора, Тагаренко", категоричен бе лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

ГЕРБ решиха да не коментират в зала, но пък в кулоарите Бойко Борисов разкри - преди изборите некоалицията е била поставена и пред друго препятствие.

Припомняме ви, че вотът на недоверие е внесен от БСП. Това е втори вот недоверие в рамките на 2 месеца. Той получава подкрепата на "Възраждане" и "Има такъв народ", но според парламентарната математика гласовете са крайно недостатъчни.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.


2
1 rate up comment rate down comment 0
европейска шматка
преди 5 месеца
тоз министър ако е в китай досега щеше д аумирише трънака Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Обидни били?
преди 5 месеца
"Този човек е абсолютно неподходящ за министър на отбраната", "Министърът е неадекватен на политическата и военната обстановка както с изказванията си, така и с поведението си. И сам по себе си е риск за сигурността"- това не са " обидни епитети", а самата истина. Сигнализирай за неуместен коментар