Тагарев в НС: Ако Украйна загуби, бъдете готови да удвоите ресурсите ни за отбрана

Военната помощ се предоставя без нарушаване нуждите на българските въоръжени сили, подчерта министърът на отбраната

15.11.2023 | 10:22 Редактор: Елеонора Танева

Ако Украйна загуби, бъдете готови като минимум да удвоите ресурсите за отбрана. Това заяви военният министър Тодор Тагарев пред депутатите в парламента, където се провеждат дебатите по внесения вот на недоверие.

"Подкрепата за Украйна е наш национален и стратегически интерес, заинтересовани сме украинските българи да живеят в свободна и мирна държава. Мирът ще дойде, когато авторитарният режим на Путин загуби тази война. Правото няма да възтържествува, ако Русия остане във владеене и на един квадратен километър украинска територия", каза Тагарев.

Военният министър посочи, че на срещата в Брюксел на министрите от ЕС е поставил въпроса част от предвидените инвестиции във фирми производители на боеприпаси, да бъдат насочени към България.

"Боеприпаси, дронове, изкуствен интелект, космически системи - нашите фирми могат да допринесат много. Цел на кабинета е да ги привлечем да развият своята конкурентоспособност, да допринесат за нашата сигурност", подчерта министърът.

Тагарев допълни, че военната помощ се предоставя в съответствие със заявените потребности на Украйна, без нарушаване нуждите на българските въоръжени сили.

Военният министър определи като неоснователни мотивите на поискания вот на недоверие към правителството от страна на БСП, "Възраждане" и ИТН

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
2 rate up comment rate down comment 3
одобрените
преди 5 месеца
Съд и затвор за служителите на чужди интереси! Съд и затвор за корумпираните министри и политици! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 3
К.Николов
преди 5 месеца
Тодор Тагарев - украинският министър на отбраната да си ходи в Украйна да говори глупости.Стига сте давали медийно поле на защитници на чужди интереси! Сигнализирай за неуместен коментар