Терзиев: Избрани сме да защитаваме интересите на София, работата не може да спира

"Първата задача е да се запозная с администрацията", каза новият кмет на столицата

13.11.2023 | 12:04 Редактор: Толя Стоянова

"Трудна задача е, но в крайна сметка всички ние сме избрани и призовани да защитаваме интересите на София, така че трябва да намерим път, за да се вземат решения, които движат града напред", каза пред журналисти кметът на София Васил Терзиев, попитан как ще се работи и как ще обедини общинските съветници.

"Работата не може да спира, така че ще търсим дългосрочния подход, кое ни обединява, кои са решенията, които са важни за града, ще търсим подкрепа от всички и се надяваме това, за което се заклехме, да бъде спазвано", добави Терзиев.

На въпрос кое ще бъде първият голям тест дали има обединение, той посочи избора на председател на общинския съвет, впоследствие бюджета, типичните разделителни линии между управляващи и опозиция. Терзиев изрази надежда да променят този модел и в крайна сметка да открият нещата, които ги обединяват.

"Първата задача извън тези, които са заложени в програмата, тези, които са за тази седмица, е да се запозная с администрацията, да прекарам време с тях, да разбера какви са им проблемите, кои неща са най-неотложните, които е нужно да придвижим до края на годината - да започнем работа и подготовка по бюджета, да освободим паркинга пред "Св. Неделя" и да обявим началото на битката с вандализма, графитите, за да може нашият град да бъде доста по-чист, приветлив" каза Терзиев, цитиран от БТА.

Попитан дали ще се вдигат данъците, кметът посочи, че са заявили в кампанията, че първата и най-важна стъпка за тях е да спечелят доверието на софиянци с наличния ресурс и да покажат добро управление.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)