Премиерът Денков: Вярвам на 100% само на съпругата си

Ако жените са равни, говорим за печалби от трилиони за икономиката, каза премиерът

02.11.2023 | 12:38 Редактор: Вяра Димова
Премиерът Денков: Вярвам на 100% само на съпругата си

Жените предприемачи у нас са 30%, над средните европейски нива, а по отношение на високите технологии сме дори на по-високо ниво - имаме 41% участници жени. Има с какво да се гордеем и похвалим, но има и още какво да направим. Оценките на ЕК са, че ако жените са равни, говорим за печалби от трилиони, което ще издигне икономиката на Европа. Може да стане. Това заяви министър-председателят Николай Денков, който откри Глобалния форум на жените лидери IDEI 2023 г.

Той разказа как наскоро е попитан дали вярва на политици и той отговорил, че вярва на 100% само на съпругата си.

"Когато трябва да се свърши нещо, това е човекът, на когото разчитам. Като ме питаха защо в IT сектора има толкова жени, аз казвах - то идва от минали времена. Спомних си няколко неща - моята съпруга е професор, тя е в топ 2% учени. Когато влязох в катедрата, имаше 10 мъже и една жена. Сега има 34 жени и 11 мъже", сподели Денков, цитиран от "24 часа".

Днес най-голямата дамска бизнес организация у нас - Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), отбелязва своята 10-а годишнина. Фокусът на конференцията тази година е върху дейности в подкрепа на равенството между половете, многообразието и приобщаването на различните в бизнеса.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
и;лаврйиств
преди 5 месеца