Борисов: "Продължаваме промяната" да внимават в изказа, иначе може да отидем на избори

"Ние сме честолюбиви, първа политическа сила сме", заяви лидерът на ГЕРБ

14.10.2023 | 12:00 Редактор: Толя Стоянова
Борисов:

За този град и региона нямам неизпълнено обещание. Помня времето в Хитрино. Десетки милиони сложихме в Хитрино, къщи построихме. Не искам никой да ни е благодарен, ние сме партия на народа и никой друг не може да изброи решенията финансирането и изпълнението на всичко това, което сме направили ние. Шумен тегли повече индустриален ток от Варна. Партията е по-важна от всичко. На мен никой не ми е дал нищо даром. Много съм доволен от кметовете, които успяха да санират блокове. При лошия ГЕРБ ги санираха, по-малко енергия харчат, по-скъпи им станаха. Десетки блокове санирахме и тук и в региона. Най-важното в правенето на политика, е освен да гарантираш хора и идеи, да бъде и финансирано. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който дойде в Шумен, за да подкрепи кандидата за кмет на града проф. Георги Колев.

"Да кажеш: "Ние направихме тези промени" е нагло и просто не е вярно. Да бъдат малко по-внимателни в изказа, защото ние сме честолюбиви, първа политическа сила сме. Страшна борба с корупцията, само че парите ги няма", добави Борисов. 

Той посочи, че много важно нещо в политиката е аритметиката, самоувереността на някои повече го забавлява. "Ако не сме ГЕРБ и ДПС, как ПП ще кажат, че са успешни. Ако не се коригирате, предстои нов вот и ще ви строим пред нашата стая. Ако не искате, ще отидем на избори", добави Борисов.

"Ако станеш кмет, ангажиментите за стадиона, хиподрума остават. Ако не станеш кмет, ще дойдат след няколко години да се молят да станеш кмет, защото пред очите ми провалиха много неща в държавата", обърна се Борисов към проф. Георги Колев и му пожела да стане академик, като се пошегува, че това по-лесно може да се случи, ако стане първо министър на образованието.

Още в началото на изказването си Бойко Борисов изрази съжаление, че не е посрещнат от настоящия кмет Любомир Христов. "ГЕРБ не сме династия и да си два мандата депутат, два мандата кмет, да сме открили десетки обекти, предприятия, църкви и да дойда в Шумен и да не ме посрещнеш, ме натъжи. Отсъствието ти не е отсъствие за пред партията. Не сме се родили нито депутати, нито премиери, нито кметове. Ние сме партия на народа и никой друг не може да изброи изпълнението на всичко това, което сме направили ние", обърна се към отсъстващия кмет Бойко Борисов, цитиран от 24 часа.

"Болница, училища, старчески дом - правихме ги винаги с Любо. Беше длъжен да дойде и да каже: Здрасти, Бойко! Криво ми стана, защото не го очаквах, но животът е такъв.", каза още Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)