Демерджиев: Показно убийство на мигрант, докато показваме как се справяме с натиска

Къде са сега партиите, които всеки ден ми задаваха въпроси от парламентарната трибуна за охраната на границата, попита бившият вицепремиер

11.10.2023 | 09:58 Редактор: Вяра Димова
Демерджиев: Показно убийство на мигрант, докато показваме как се справяме с натиска

Убитият в София сириец е бил ликвидиран, докато вътрешният министър Калин Стоянов е в Австрия и обяснява как се справяме с трафика на бежанци. Това написа във Facebook бившият вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев и добави, че застреляният е свързван с трафик на мигранти.

Той попита кой ще поеме отговорност, след като и "назначеният от президента" главен секретар е сменен.

Ето целия пост на Демерджиев:

"Показно убийство в софийски квартал заради трафик на мигранти!

Млад мъж е застрелян с няколко куршума в жилищен квартал на столицата. Мъжът е сириец със статут на временно пребиваващ. По моя информация, убийството е свързано с незаконен трафик на мигранти. Главният секретар на МВР потвърди това.

Освен, че се случва на място, на което живеят хиляди хора и всеки ден се прибират и излизат от домовете си, става и на фона на посещението на председателя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка. Целта на визитата е именно да се запознае как се справяме с мигрантския натиск. Чудесна атестация… Убит сирийски гражданин до жилищни блокове, с множество куршуми, заради трафик на бежанци. С всеки изминал ден съвсем ясно се вижда, че с начина, по който се управлява МВР в момента, възникват сериозни рискове за националната сигурност, в това число и по отношение на справянето със засилващия се мигрантски натиск

Над 24 часа след случая, политическото ръководство на МВР се прави, че такъв случай няма. Стрелба и показно убийство на трафикант, на улицата, в жилищен квартал, не са интересни за Калин Стоянов и екипа му! Скандално безхаберие!

Интересно, къде са сега парламентарните партии, които всеки ден ми задаваха въпроси от парламентарната трибуна за охраната на границата и справянето с мигрантския натиск?! Защо не питат министъра на "сглобката" кой и как позволява трафиканти на нелегални мигранти да се избиват показно насред София? След като назначеният от президента главен секретар вече го няма, за да пречи на "(не)коалицията", кой ще поеме отговорност за случващото се и кога? Кой ще е виновен, ако заради всичко това, Шенген се окаже мираж?", написа Демерджиев.

Страхувате ли се от нова Ковид вълна в България?

Да. Заразените стават все повече, нямаме имунитет срещу новите варианти.
17%
Да, но съм ваксиниран и се пазя достатъчно добре от заразяване.
8%
Не. Няма от какво да се притесняваме, вирус като вирус.
34%
Не. Не вярвам на данните, които официално се разпространяват.
41%
Общо 2015 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)