Пиратки, много полиция, блокиран център, фен в болница: Равносметката след ЦСКА - "Левски"

Не се стигна до сблъсък на агитките, каквито притеснения имаше

07.10.2023 | 18:44 Редактор: Елеонора Танева

Под засилено полицейско присъствие преминаха мероприятията около мача на националния стадион между "Левски" и домакините ЦСКА. Пиратки, хвърчащи предмети, много шум и един ранен. Такава е равносметката от сблъсъците на запалянковците преди Вечното дерби. Шествията на агитките затрудниха движението в центъра на столицата - ключови булеварди бяха блокирани.

За пръв път от 2017 година насам феновете на ЦСКА се събраха на емблематичното място "Кравай" и от там се отправиха към "Сектор Г" на националния стадион. Минути по късно на площад "Патриарх Евтимий" при срещата на привърженици на "Левски" полетяха предмети, но до физически сблъсък не се стигна.

По традиция "сините" започнаха своето шествие от фен клуба на отбора на булевард "Тодор Александров", минути по късно в триъгълника на властта са събраха с другата част от феновете идващи от стадион "Георги Аспарухов" и заедно продължиха по улиците "Георги Раковски" и "Граф Игнатиев" до "Сектор Б". 

Шествията преминаха под драконовски мерки за сигурност, които не позволиха на двете агитки да се срещнат на булевард "Васил Левски", по който преминаха маршрутите на двете фен групи. 

Екипите на СДВР, полицията и жандармерията не позволиха да се стигне до нарушаване на обществения ред в столицата. Преди да влязат на трибуните, феновете бяха проверяване за алкохол, остри предмети и пиротехника. 

Минути след 15 часа, въпреки мерките за сигурност от "Сектор Б" излетя ракета, която рани мъж от агитката на ЦСКА. След намеса на лекари, мъжът беше откаран в болница.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: lap.bg


1
1 rate up comment rate down comment 1
БЕН
преди 6 месеца
Прости и *** са феновете на изключително слаби и нищожни фудболисти. Сигнализирай за неуместен коментар