Ковид-19 влезе в клас. Училища в Пловдив минаха на дистанционни уроци

Няма нищо притеснително, казаха от РЗИ в града

06.10.2023 | 14:08 Редактор: Вяра Димова

Ковид-19 настъпва, а най-засегнати са децата. Класните стаи буквално се превръщат в инкубатор за заразите. На места преподаватели и училищни директори започват да обмислят въвеждане на онлайн обучение

В Пловдив част от учебните заведения вече минаха на дистанционни уроци. В града под тепетата в четири училища има потвърдени случаи на болни от коронавирус. От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че към този момент четири са карантинираните паралелки, като не са затворени цели училища.

Дистанционното обучение ще продължи за около седмица. Тази година директорите на учебните заведения не са длъжни да обявяват в сайтовете на училищата, когато има болни от коронавирус и учениците са преминали на обучение от разстояние в електронна среда. 

"Към момента има четири паралелки в четири различни училища, които са под карантина и има четири заболели деца. Контактните на тези деца са под карантина. Няма нищо притеснително. Има опашка от желаещи да се имунизират", каза началникът на "Епидемиологичен контрол" в РЗИ-Пловдив д-р Милена Панайотова.