Карадайъ: Кметските избори ще дадат тежест на партиите и на централно ниво

Време е да решим проблемите със заетостта, доходите, защото младите кадри търсят препитание из Европа, коментира председателят на ДПС

03.10.2023 | 10:40 Редактор: Елеонора Танева
Карадайъ: Кметските избори ще дадат тежест на партиите и на централно ниво

Показахме и доказахме, че можем да решаваме инфраструктурните проблемите на хората, но вече трябва да направим още една сериозна крачка напред. Време е да решим проблемите, свързани със заетостта, с доходите, защото нашите млади кадри търсят препитание из Европа. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Кубрат.

"Време е да решим проблемите, свързани със заетостта, с доходите, защото нашите млади кадри търсят препитание из Европа", добави той.

Карадайъ подчерта, че на фокус са малките общини и населени места. 

"Затова предвиждаме специален фонд в централния бюджет за подпомагане на местните власти, в това число и на малките населени места, и на малките общини. Считаме, че това е справедливо и така трябва да бъде", добави председателят на ДПС.

Ротацията на своеобразната коалиция, която управлява днес, наближава, припомни Карадайъ.

"Нали чуваме какво казват: Като минат местните избори, ще видим на коя партия каква е тежестта ѝ и ще има препозициониране в централната изпълнителна власт. Така че, тези избори ще дадат представа за тежестта на всяка една от партиите. Тоест, освен, че ще избираме кметове на кметства, общинските съветници и кметове на общини, ще дадем и тежестта на ДПС на централно ниво след местните избори, която не ни даде възможността да имаме претенции за централната изпълнителна власт", обясни председателят на ДПС.

Той призова партиите да спрат с противопоставянето и разделението на всяка цена, а да има конкуренция в решаването на проблемите на хората.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)