Десетки протестират в София срещу агресията в Нагорни Карабах: Умират млади хора

Хората недоволстват, чуха се скандирания "Долу Илхан Алиев"

01.10.2023 | 14:08 Редактор: Михаела Димитрова

Представители на арменската общност от София, Пловдив, Бургас, Варна и Русе изязоха на организирано протестно шествие срещу етническото прочистване на арменци в Нагорни Карабах и насилственото им изселване от родните им места.

Протестът е част от международна инициатива на всички арменски общности и ще се проведе по едно и също време в десетки градове в Европа и света. 

Пред сградата на представителството на Европейската комисия у нас се събраха повече от 50 човека, за да протестират срещу агресията на Азербайджан в Нагорни Карабах. Хората недоволстват, чуха се скандирания "Долу Илхан Алиев".

"Протестираме, както в последните много години, срещу издевателствата на армията на Азербайджан над местното население, което беше 90%. Около 100 000 души напуснаха Нагорни Карабах, домовете, в които са родени. Оставиха поминък, семейство... Искаме да няма повече жертви, да освободят хората, които искат да излязат свободно. Да освободят арестуваните. Децата да не бъдат подложени на този тормоз", коментира Мери Балеан.

"Умират млади хора, защо, защото някога преди 102 години е заложил бомба със закъснител и тази бомба през няколко години избухва и настройва два народа един срещу друг. Искаме Европа да погледне трезво, защото това е ЕС, велика институция, трябва по някакъв начин да спре това нещо", каза Хайгашод Агасян.


1
0 rate up comment rate down comment 1
Горките
преди 6 месеца
В грешка сте, мили хора.Когато в Украйна се издевателстваше над цивилното население, къде беше ЕС,въоръжаваше Украйна? Сега загрижениге за Украйна европейци самоубиват ЕС, само и само да навредят на Русия, независимо че нямат никакъв интерес. Някой да санкционира Азербайджан, да праща оръжие и пари на Армения? Не. Няма и да прати. После- защо имало войни?Ще има, защото едни се третират за хора, а други-не.Вашият премиер -предател, служи на тия, от които искате помощ. Познайте дали ще ви помогнат Сигнализирай за неуместен коментар